Kanizsai Birkózó Sportegyesület

KVÍZ

Kinek ajánljuk?

Veterán versenyzők
Veterán versenyzők
Korlátok és korhatár nélkül
Birkózás gyerekeknek
Birkózás gyerekeknek
Korai kezdés, nagyobb siker!
Edzés mindennap
Edzés mindennap
Tartsd szinten magad

Kanizsai birkózók a veterán világbajnokságon!

Nagy tisztelet övezi a veterán birkózók egyre növekvő táborát, hiszen akik évtizedeket dolgoztak az edzőtermekben, pontosan tudják, hogy a birkózást idősebb korban űzni sokkalta nehezebb, mint kocogni vagy kerékpározni, teniszezni, pingpongozni. Személyes példájukkal, megmutatják, hogy a felkészült szereplőnek idősebb korban sem megoldhatatlan feladat a magas szintű küzdelem, így mutatva példát fiataljainknak.

galeriak/masodik/Veteranok.jpg

28 országból, 325 veterán birkózó ifjú szívvel vett részt Szombathelyen, az Aréna Saváriában megrendezett veterán kötöttfogású birkózó világbajnokságon. A Komáromi Tibor szövetségi kapitány által vezetett magyar csapatnak, négy kanizsai tagja is volt: 63-kg-ban Fata József, 69-kg-ban Dr. Kalmár István, mindketten az „A” kategóriában (35-40 évesek) indultak, Béli Attila 97-kg-ban a „B” korcsoportban (41-45 évesek), míg Ladányi István a legidősebbek között birkózhatott.
A kanizsaiak közül Ladányi István állt először a szőnyegre a német Stemmlerel, akit magabiztosan pontozással legyőzött, bejutva így a legjobb nyolc közé, ahol a moldáv Yerosutól vereséget szenvedett. Mivel a moldáv versenyző a döntőig jutott így István a vigaszágon folytathatta. Szoros mérkőzésen, de sajnos alulmaradt az iráni Heidarival szemben, így a hetedik helyen végzett.
A „nehezebbek” között induló Béli Attila a kazah Uxumbayevtől szenvedett vereséget, így nem került a nyolc közé, a kilencedik helyen végzett.
Nem kedvezett a sorsolás az „A” kategória 69-kg-os magyar versenyzőinek, hiszen mindhárom magyar induló egy ágra került. Az első mérkőzésén Dr. Kalmár István a dunaújvárosi Tokodit technikai fölénnyel legyőzve jutott a legjobb nyolc közé. A négy közé jutásért hatalmas csatában alulmaradt a marcalis Kissel szemben, így a hetedik helyen végzett.
A 63-kg-os Fata Józsefet, a nyolcad döntőben a svéd Nilsson Henrik, hárommenetes küzdelemben legyőzte, így Fata József a nyolcadik helyen végzett a veterán kötöttfogású világbajnokságon.
Közel vagyunk már a világ élvonalához, és ha sikerül folytonosan edzésbe maradni, jövőre már érmeket is remélhetünk a kanizsaiaktól.

Szatmári Zsolt

 
You are here: Kezdőlap Versenyek Kanizsai birkózók a veterán világbajnokságon!

Legfrissebb

Legnépszerűbb

Linkek

Magyar Birkozó Szövetség
http://www.birkozoszov.hu/

FILA wrestling
http://www.fila-wrestling.com/

Kanizsai sport hírek
http://delzalapress.hu/sport/

Zalai portré Szatmári Zsoltról
http://birkozoszov.digitline.hu/zalai-portre-szatmari-zsoltrol