Kanizsai Birkózó Sportegyesület

KVÍZ

Kinek ajánljuk?

Veterán versenyzők
Veterán versenyzők
Korlátok és korhatár nélkül
Birkózás gyerekeknek
Birkózás gyerekeknek
Korai kezdés, nagyobb siker!
Edzés mindennap
Edzés mindennap
Tartsd szinten magad

A NAGYKANIZSAI BIRKÓZÓK IS ÖSSZEÁLLTAK, CSB

Újoncként a helytállásban reménykedik a Kanizsa Birkózó SE az NB I-es birkózó csapatbajnokságban. Erről és az együttes összeállításáról beszélt tájékoztatóján az egyesület vezetőedzője, Szatmári Zsolt.
A Magyar Birkózó Szövetség hosszas tárgyalások után döntött a bajnokság újbóli megszervezéséről, hogy a magyar klubok is versenyzési lehetőséghez jussanak. Az NB I-es csatákba 12 együttes nevezett, akiket négy, hármas csoportba osztottak. A dél-zalaiak Érden kezdik meg a küzdelmeket az Eger és a Kazincbarcika egységével, melyek közül talán utóbbi ellen lehet esélyük. A viadal szombaton kezdődik, s aznap ledarálják a csoporton belüli fordulókat, hiszen mindegyik csapat oda-vissza küzd egymással.

- Birkózásban Kanizsa még soha nem indult felnőtt csb-n - így Szatmári Zsolt, a Kanizsa BSE trénere, aki a 66 kg-osok között szabadfogásban indul.

- A gárda kialakításánál ügyeltünk rá, hogy a három ifjúsági mellett a kötelező hat felnőtt súlycsoportban, szabad és kötöttfogásban is megfelelő embereket találjunk. A zalai birkózóbarátságnak hála, a zalaegerszegi egyesületből is érkeznek versenyzők, azért, hogy a kanizsaiak között szőnyegre állhassanak.

A megyeszékhelyi Tornyos Csongor 60 kg-ban indul, míg 66 kg-os Szatmári Zsolton kívül a kanizsaiak elnöke, Fata József kötöttfogásban szerepel. Ugyanígy ketten csatáznak 74 kg-ban, dr. Kalmár István a veterán vb negyedik helyezettje kötött-, míg az ifjú kiskunfélegyházi Szabó Róbert szabadfogásban áll szőnyegre. A kanizsai színekben küzdő Lukács Imre 85 kg-ban minden fogásnemben bevethető versenyző, csakúgy, mint a 97-kg-os Béli Attila, s a Zalaegerszegtől kölcsönkért egy évet térdsérülés miatt kihagyó 130 kg-os Gerencsér Roland.

 
You are here: Kezdőlap Versenyek A NAGYKANIZSAI BIRKÓZÓK IS ÖSSZEÁLLTAK, CSB

Legfrissebb

Legnépszerűbb

Linkek

Magyar Birkozó Szövetség
http://www.birkozoszov.hu/

FILA wrestling
http://www.fila-wrestling.com/

Kanizsai sport hírek
http://delzalapress.hu/sport/

Zalai portré Szatmári Zsoltról
http://birkozoszov.digitline.hu/zalai-portre-szatmari-zsoltrol