Kanizsai Birkózó Sportegyesület

KVÍZ

Kinek ajánljuk?

Veterán versenyzők
Veterán versenyzők
Korlátok és korhatár nélkül
Birkózás gyerekeknek
Birkózás gyerekeknek
Korai kezdés, nagyobb siker!
Edzés mindennap
Edzés mindennap
Tartsd szinten magad

Legfrissebb

Pőcze Bence Országos Bajnok - 2018. április 21.

Soltvadkerten rendezték meg a diák I. (13-14-évesek) szabadfogású birkózó Országos Bajnokságot. A döntőkre a területi versenyekről összesen 220 versenyző jutott tovább, így négy kanizsai birkózó is. Végül csak hárman vállalták a megméretetést, a 46-kg-os Balazsin Zdenkó, az 54-kg-os Pőcze Bence és a 69-kg-os Dányi Bátor Márton. Mindhárman első helyezettként jutottak tovább a kőszegi területi bajnokságról. A versenyzést először Zdenkó kezdte két nagy fölényű győzelemmel az elő döntőbe jutott ahol az esztergomi birkózó megállította. Maradt a bronzérem lehetősége, ahol a régi nagy riválisát a zalaegerszegi versenyzőt legyőzve, értékes bronzérmet szerzett. Időközben versenybe kapcsolódott Bence is, először mogyoródi majd tököli végül a döntőbe jutásért diósgyőri versenyzőket győzött le technikai fölénnyel. A másik ágon a döntőbe a szarvasi Tóth jutott, aki a tavaly már verte meg Bencét. Bence nagyon határozottan, dinamikusan birkózott és végül 12-1 re legyőzve ellenfelét megszerezte élete első Országos Bajnoki címét! (Ebben a korcsoportban utoljára Egyed Balázsnak sikerült nyernie). A 69-kg-os Márton sajnos 1 győztes két vesztes mérkőzéssel kiesett a versenyből. Nincs sok pihenő, legközelebb a kanizsaiaknak (május 19-én) Rómában az olimpiai központban kell helytállniuk egy nagy, nemzetkőzi versenyen.

galeriak/masodik/Pocze Bence bajnok 20180421.jpg

 

Három aranyérem a területi szabadfogású bajnokságokról – 2018. április 07.

Kőszegen rendezték meg a diák II. és diák I. korcsoport (10-11 12-13 évesek) számára a szabadfogású birkózó területi bajnokságot (Vas, Zala,Somogy és Baranya megye). A verseny egyben kvalifikáció is volt az országos bajnokságra. (a diák I. korcsoportnak április 21-én, Soltvadkerten, a diák II. korcsoportnak április 28-án Szentesen rendezik meg az országos döntőket). A Kanizsai Birkózó Sportegyesület és a Zsigmondy Winkler dse. fiatal birkózói közösen vettek részt a megméretetésen ahol kiváló eredmények születtek. A diák II. korcsoportban a 32-kg-os Lakatos Kevin (Zsigmondy) ezüstérmes, míg a 35-kg-os Fata Lajos bronzérmet szerzett így mindketten tovább jutottak az országos döntőre. A diák I. korcsoportban a 46-kg-os Balazsin Zdenkó (Kanizsai Bse.) az 54-kg-os Pőcze Bence (Kanizsai Bse.) valamint a 69-kg-os Dányi Bátor Márton (Zsigmondy) aranyérmesek lettek. Mind a három versenyző tovább jutott az országos döntőkre. Bodógh Endre az 54-kilogramosok között a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

A kőszegi versennyel párhuzamosan a junior (18-20 évesek) szabadfogásúaknak rendeztek minősítő versenyt Kaposváron. A Kanizsai Birkózó se versenyzői 3 fővel vettek részt a versenyen ahol a 61-kg-os Egyed Balázs ezüst, míg a 65-kg-os Németh Márton és a 92-kg Béli Attila bronzérmet szereztek.

 

Három bronz az Országos Diák Kötöttfogású Bajnokságokról – 2018. március 10.

A kaposvári Nyugat-Magyarország területi versenyről lehetett tovább jutni a diák I. és diák II. korcsoportban (10-11 és 12-13 évesek) a kötöttfogású országos bajnokságra. A kanizsai egyesület leginkább szabadfogásra szakosodott ifjú birkózói olykor megmérettetik magukat a másik fogásnemben is. A kaposvári viadalról a diák I. korcsoportban Fata Rajmund 42-kg, Balazsin Zdenkó 46-kg, Pőcze Bence 54-kg és Dányi Bátor Márton 69-kg jutottak a Tatabányán megrendezésre kerülő Országos döntőre. A szakvezetés leginkább Zdenkotól és Bencétől várta a minél nagyobb számú győztes meccsek „bezsebelését”, ami annyira jól sikerült, hogy mindketten a három győzelem mellett csupán egy mérkőzést veszítettek „vállalható”módon, szoros csatában, és így szépen csillogó bronzérmet nyertek az Országos Bajnokságról. Sajnos a másik két kanizsai 2-2 vesztes mérkőzéssel búcsuzott a versenytől.

A diák II. korcsoportban is voltak továbbjutok Kaposvárról az országos döntőkre. A kanizsaiak két fiatal versenyzője a 26-kg Fata József és az 50-kg Domján Péter rugaszkodhatott neki a Zalaegerszegen megrendezésre kerülő rangos viadalnak. Sajnos Józsi nem felkészülésből, hanem betegség felépülésből tudott megjelenni a versenyen, két mérkőzést elveszítve kieset a versenyből. Péter mindjárt az első mérkőzésén a későbbi győztes tófeji versenyzőtől kikapott, de utána remek hozzáállással és a taktikai utasítások betartásával egészen a dobogóig birkózta magát.

 

Egyed Zsanett aranyérmes az U23-as OB-n - 2018. Március 4.

Pécsen rendezték meg a női és szabadfogású birkózók országos bajnokságát ahova négy kanizsai birkózó is benevezett. A lányok mezőnyében az 53 kg-os Egyed Zsanett Országos Bajnoki címet szerzett, míg öccse Balázs a szabadfogásúak között a 61-kg-ban bronzérmes lett. A dobogó alsó fokára állhatott a 65-kg-os Németh Márton is, míg Egyed Dániel a 74-kg-osok között szerzett értékes ötödik helyet.

galeriak/masodik/U23 2018.jpeg

 

2017. évi értékelés a Kanizsai Birkózóknál

Remek évet zártak a kanizsai birkózók, az országos bajnokságokról és diákolimpiai döntőkről, összesen 11 érmet szereztek versenyzőik. A legkiemelkedőbb eredményeket idén is Egyed Balázs érte el, aki a junior korosztályban (18-20 évesek) Országos Bajnoki címet szerzett és indulhatott a dortmundi Európa Bajnokságon is. Döntőt birkózhatott az u23-as és a felnőtt Országos Bajnokságon is mindkét helyen ezüstéremmel zárt a kanizsaiak tehetsége. Rajta kívül nővére Zsanett valamint Németh Márton, Buder Berta, Pőcze Bence és Nemes Benjamin „szállították” a kiemelkedő eredményeket.
Elégedett vagyok az elért eredményekkel, főleg ha még ehhez hozzá vesszük, hogy a kisebb korcsoportokban vannak olyan gyerekek, akik szépen bontogatták szárnyaikat a különböző területi és meghívásos versenyeken, mint például Balazsin Zdenkó, Dányi Márton vagy Fata Rajmund. Ők idénre „beérhetnek”és remélem, hogy idén még eredményesebb évet zárhatunk. Van azért egy kisebb „szálka”, sajnos 2017-ben nem tudtunk csapatversenyeken indulni, mert sok versenyzőnk egy súly közelébe tömörült, de remélem idén már ennek a versenyformának is megízlelhetjük édes ízét. Egyed Balázs idén is esélyes a válogatottságra, de érettségizni fog, így nem tudjuk, milyen formát tud majd ebben az időszakban nyújtani, de Németh Marci versenyben lehet a junior válogatottságért csak úgy, mint a kadet korcsoportú Nemes Benjamin. Nagy álmunk hogy 2008 után újból tudjunk kiállítani felnőtt csapatot az Nb II. bajnokságba, idén ennek lehet realitása. Már most el kezdtünk szervezni egy nagy 100-120 fős nemzetkőzi tábort augusztusban ahova várhatóan Ausztriából, Erdélyből, Lengyelországból, Horvátországból, Ukrajnából és Moldovából is érkeznek 10-14 éves sportolók. De októberben Nyugat-Magyarország területi diákolimpiát is rendezünk-, úgyhogy lesz bőven feladat, kemény edzések és sok-sok izzadtság csepp idén is - nyilatkozta Szatmári Zsolt, vezető edző.

galeriak/masodik/Egyed Balazs 2017.jpg

 

Bronzérem a szabadfogású Országos Bajnokságról - 2017. November 18.

Újabb kanizsai birkózó sikernek örülhettünk a hétvégén. Miskolcon rendezték meg a serdülők (14-15-évesek) szabadfogású országos bajnokságát. A kaposvári területi versenyről a kanizsaiak „szelíd óriása” Nemes Benjamin  (Beni 193 cm és 100-kg) könnyedén jutott tovább a miskolci döntőre a 100 kg-osok között.  A dél zalai birkózónak az első mérkőzése nem sikerült túl jól, a fradista Adamecz ellen vezetés után egy figyelmetlenség miatt meglepetésre kikapott, de utána mindenkit technikai fölénnyel legyőzve dobogóra állhatott. A bronzérem mellett külön öröm volt találkozni a magyar király kategória igazi klasszisával az Európa Bajnok Deák Bárdos Mihállyal.

galeriak/masodik/Nemes Benjamin Deak Bardos Misi 2017 Nov.jpg

 

Érmek a birkózó Országos Bajnokságokról - 2017. November

Az elmúlt hétvégén (2017. November 11-12.) több versenyen is helyt kellett állniuk a Kanizsai Birkózó Sportegyesület versenyzőinek. Budapesten rendezték a szabadfogású juniorok  (18-20-évesek) országos bajnokságát, ahol négy kanizsai is képviseltette magát. Magabiztos győzelmekkel a dobogó legtetejére a junior Eb.-ét is megjárt Egyed Balázsnak sikerült felállnia. Szintén ebben a súlyban bronzérmet nyert Németh Márton, míg Klein Vincent (74-kg) és Béli Attila (98-kg) egy-egy vesztes mérkőzéssel sajnos kiestek. Egyed hétvégén az Olimpia reménységek versenyén, Kassán gyűjthet további tapasztalatokat, decemberben pedig Gulyás István szövetségi kapitány meghívására részt vehet a Teheráni felnőtt csapat világkupán is.

Dorogon rendezték a diák II. korcsoport (10-11-évesek) szabadfogású Országos Bajnokságát. A területi versenyekről három kanizsai sportoló jutott tovább. A kanizsaiak közül a diákolimpián ezüstérmes Pőcze Bencétől várta a szakvezetés az érmes helyezést, Bence remek birkázással végül a döntőig jutott, ahol a nagy rivális szentesi versenyző legyőzte, de így is egy szépen csillogó ezüstéremmel zárta a versenyt az 54-kg-sok mezőnyében. Domján Péter és Fata Lajos sajnos egy-egy verességgel búcsúztak a versenytől.

galeriak/masodik/Egyed Nemeth 2017 Nov.jpeg

 

2 ezüstérem az Országos Diákolimpiáról - 2017. Szeptember 23.

Hajdúszoboszlón rendezték a diák II. korcsoport (10-11-évesek) szabadfogású diákolimpiáját ahol a Bolyai-s Pőcze Bence képviselte Nagykanizsát. Bence a kaposvári területi diákolimpiáról elsőként jutott tovább az 54-kg-osok között, így joggal reménykedhetett a jó szereplésben. (Bence a kötöttfogásúak mezőnyében bronzérmet nyert az országos diákolimpián). A kis harcos kanizsai nem rettent meg a kínálkozó lehetőségtől, sorra győzte le ellenfeleit, csak a döntőben tudta megalítani a nagy rivális Cseh Balázs. Bence értékes ezüsttel zárta a versenyt.
Szintén elsőként jutott tovább a kaposvári területi viadalról a Batthyányi-s Nemes Benjamin a serdülő korcsoportban (14-15-évesek). Ezen korcsoport országos diákolimpia döntőit Kecskeméten rendezték. Beni a 100-kg-osok között, bátortalanul kezdte a versenyt némi riadalmat okozva az edzői székben, de aztán magára talált és könnyedén győzte le ellenfeleit egészen a döntőig. A döntőben sajnos a kecskemétiek kiválósága, kadet Eb-ét Vb-ét is megjárt Ubornyák, legyőzte a kanizsait, de egy szépen csillogó ezüstéremmel sikerült hazatérni.

 

Kanizsai birkózó érmek a felnőtt Országos Bajnokságon ! - 2017. Május 21.

Egyed Balázs ott lesz a dortmundi junior birkózó Európa Bajnokságon!

Több válogató versenyt követően sem sikerült eldönteni, hogy ki képviselje hazánkat a junior szabadfogású birkózók dortmundi Európa Bajnokságán a 60 kg-osok között. Gulyás István szövetségi kapitány végül úgy döntött, hogy a hét végén megrendezett felnőtt országos bajnokságon (Soroksár) döntse el a két még versenyben lévő versenyző a Kanizsai Birkózó Sportegyesület versenyzője Egyed Balázs és az Újpesti Wilhem Zoltán, hogy ki utazhat Dortmundba. Mindketten 1 kg súlyengedménnyel vágtak neki a küzdelmeknek, hiszen a felnőttek között 61-kg a súlyhatár. Nem kellett sokat matekozni, mert már mindjárt az első fordulóban egymás ellen léptek szőnyegre. Balázs az eddigiekhez képest sokkal harcosabban, taktikusabban küzdőt és az eredmény 8-1 a kanizsai javára. Eldőlt, hogy ki a junior válogatott, de Balázs nem ált meg, egészen a döntőig menetelt ahol a sokkal rutinosabb több felnőtt világversenyt is megjárt Molnár Józseftől ugyan kikapott, de így is egy szépen csillogó ezüstéremmel mutatta meg, hogy már a felnőttek között is lassan számolni lehet vele. Ugyan ebben a súlycsoportban, Németh Márton az ötödik helyen végzett. A lányok mezőnyében az 53-kg-osok között Egyed Zsanett is jelezte, hogy ugyan sokat kihagyott, de azért még nem lehet leírni, hiszen egy vesztes és két győztes mérkőzéssel végül bronzérmet szerzett a felnőtt női országos bajnokságon. Jól szerepelt a kanizsai származású Szabó Jázmin is aki ezúttal a Vasas színeiben bronzérmet nyert a 60-kg-osok között.  

Szatmári Zsolt: Nagyon örültem Balu győzelmének az újpesti versenyzővel szemben. Korábban hiányoltam a megfelelő nyerni akarást, de most nagyon motiváltan küzdőt és szép győzelmet könyvelhetett el. A döntőn reális eredmény született Józsi rutinos tapasztalt versenyző, Balázs tavaly egy súlycsoporttal lentebb (57-kg) nyerni tudott, de ebben a súlycsoportban még erősödnie kell. Marci nagyon nehéz ágra került és az érettségi vizsgák miatt sem tudott rendesen felkészülni. Öröm volt látni, hogy Zsanett vállalta a megmérettetést, az országos bajnok érdi versenyzőtől nagyon szoros csatában 4-0 kapott, ki de a többi ellenfelét technikai fölénnyel győzte le. Jó kezekbe van Budapesten a szintén kanizsai Szabó Jázmin is, nagy küzdelemben sikerült bronzérmet szereznie.

galeriak/masodik/Felnott OB 2017 May.jpg

 

Kanizsai helyezettek a diákolimpián ! Dányi Márton 5. - 2016. Október 21.

Október 21-én, a szentesi Dr. Papp László (az amszterdami nyári Olimpia ezüstérmes birkózója) Városi Sportcsarnokban került megrendezésre a 2016. évi diák II.-es (10-11-évesek) szabadfogású diákolimpia országos bajnokság. A megmérettetésen 80 szakosztály, több, mint 270 birkózója képviseltette magát köztük a kanizsai birkózók is. Sérülések és betegségek miatt végül 5 versenyző vágott neki a küzdelmeknek, és közülük legmesszebbre a piarista iskola tanulója az 54-kg-os Dányi Bátor Márton jutott, aki két győztes és két vesztes mérkőzést kővetően maradt le a dobogóról.  Márton egyébként a kötöttfogású diákolimpián is az 5-ik helyen végzett.  Két győztes és két vesztes mérkőzést követően alig „csúsztak” le az éremért birkózásról a 35-kg-os Fata Rajmund, a 42-kg-os Balazsin Zdenkó és az 50-kg-os Pőcze Bence is. A 35-kg-osok között birkózó Pintér Barnabás egy győztes és egy vesztes mérkőzést követően kieset a versenyből.
Edzői vélemény (Szatmári Zsolt): Most kezd összerázódni, összeérni ez a csapat, fiatalok és még rutintalanok, Rajmundot nagyon sajnálom, a négy közé jutásért 8-1-es vezetés után kapott ki. Neki is és Zdenkónak is, Mártonhoz hasonlóan éremért kellett volna birkóznia. Örülők, hogy sikerült komoly ellenfeleket is megszorongatni, egy hónap múlva Budapesten rendezik a Magyar Bajnokságot, remélem ott sikerül előrébb lépnünk.

galeriak/masodik/2016 Oct Kanizsai diakolimpikonok.jpg

 
1 / 9 oldal
You are here: Kezdőlap Versenyek

Legfrissebb

Legnépszerűbb

Linkek

Magyar Birkozó Szövetség
http://www.birkozoszov.hu/

FILA wrestling
http://www.fila-wrestling.com/

Kanizsai sport hírek
http://delzalapress.hu/sport/

Zalai portré Szatmári Zsoltról
http://birkozoszov.digitline.hu/zalai-portre-szatmari-zsoltrol